Blanding av Glasur pulver

Glasur levert i pulverform blandes med vann for å lage en "mix" for dyppeglasur.
Hver glasur har forskjellige egenskaper som kan påvirke mengden vann som kreves,
men som et utgangspunkt trenger 1 kg blyfritt glasurpulver ca. 500 ml vann og 1 kg lavsol (blyholdig) glasur ca. 450 ml vann.

Glasurpulveret bør tilsettes vannet i stedet for omvendt for å unngå at glasuren danner klumper i blandingen.
Bruk en maske for å beskytte deg mot støv når du tilsetter pulveret. Det anbefales også å bruke vernehansker mens du er i kontakt med glasuren.
Hold tilbake omtrent en fjerdedel av vannet som skal tilsettes senere for å unngå å gjøre blandingen for tynn.
Bruk en glasurmikser eller malingmikser montert på en drill for best resultat, men unngå å vispe luft inn i mixen.
Når blandet, sikt glasuren gjennom en 120-mesh sikt for leirgods eller en 80-mesh for steingods. Glasurer blandes bedre hvis de blir liggende over natten for å sikre at alt pulveret er gjennomvått.
Det dannes klart vann på toppen etter hvert som glasuren legger seg, hell av noe av dette før blanding, dette kan tilsettes tilbake ved behov når glasuren blandes igjen og testes.
Glasur har vanligvis konsistens som kremfløte, en rask måte å sjekke er å se hvordan den renner av neglene dine. Det skal i utgangspunktet dekke neglen i noen øyeblikk, ikke renne av umiddelbart.
En mer nøyaktig måte å teste glasuren på er å dyppe et stykke av bisquen og når den er tørr, kontroller tykkelsen ved å skrape bort glasuren og måle den mot tykkelsen på et kredittkort.
Brenn noen teststykker for å være sikker på at blandingen er riktig før du går inn i batchproduksjon. Porøsiteten til bisquen din vil i stor grad påvirke mengden glasur som tas opp i dypping;
En veldig porøs bisque kan trenge en tynnere glasur.
Generelt sett har gjennomsiktige glasurer en tendens til å være tynnere enn ugjennomsiktige glasurer. Glasurer for sprøyting er generelt tynnere.
Når glasuren er perfekt, registrerer du vekten av en bestemt mengde, dette vil gi deg tettheten (ofte referert til som halvlitervekten).
Før bruk må du alltid blande glasuren grundig, da den vil falle ut av suspensjonen, kontroller alltid at det ikke er et lag med slam i bunnen av beholderen. 
For å motvirke suspensjon kan du legge til et suspenderingsmiddel, proprietære
merker er tilgjengelig og brukes på ca. 10 ml til 5 ltr kalsiumklorid eller bentonitt er
også effektive. Glasurherdere kan tilsettes blandingen for å
gi den tørre glasuren en mindre pudderaktig finish.

Har du noen spørsmål?

Har du spørsmål angående produkter eller tjenester? Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat.